-->

Minggu, 24 Januari 2021

100+ Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas X Semester Genap K13 Beserta JawabanPart-2

100+ Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas X Semester Genap K13 Beserta Jawaban bagian ke-1 - Melanjutkan soal UAS/PAT b. Inggris kelas 10 semester 2 kurikulum 2013 bagian ke-1 (soal PG nomor 1-20), soal penilaian akhir tahun bagian kedua masih berisikan materi yang sama, yaitu soal tentang Recount Text Deals With Experience dan Recount Text Deals with the Historical Figures, bedanya dengan bagian yang pertama, butir soal yang ada di bagian kedua berbentuk essay.

Berikut dibawah ini, soal UAS B. Inggris kurtilas edisi revisi kelas x semester genap SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat dilengkapi kunci jawaban dalam bentuk essai.

B. Read the following text and then fill in the blank!

Neymar da Silva Santos Junior born 5 February 1992, commonly known as Neymar, is a
Brazilian footballer who plays for La Liga club FC Barcelona and the Brazilian national team, as forward or winger.
At the age of 19, NeymarJr won the 2011 South American Footballer of the Year award, after coming third in 2010. He followed this up by winning it again in 2012. In 2012 Neymar received nominations for the FIFA Ballond’or, where he came 10th, and the FIFA Puskas Award, which he won. He is known for his acceleration, speed, dribbling, finishing and ability with both feet. His playing style has earned him critical acclaim, with fans, media and former players drawing comparison to former Brazil player Pele, who has called Neymar “an excellent player”.
Neymar Joined Santos 2003 and after through the ranks, he was promoted to their first team squad. He made his debut for Santos in 2009 and was voted the best Young Player of the 2009 Campeonato Paulista. Further honors followed, with Neymar being voted best player as Santos won the 2010 Campeonato Paulista, and also being top score in the 2010 Copa de Brazil with 11 goals. He finished the 2010 season with 42 goals in 60 games as his club achieved the Double. Neymar was again voted best player of the year in 2011 as his retained the state title and Santos also winning the 2011 Copa Libertadores in which Neymar scored 6 goals in appearance. He also played a key role in securing a continental Double for his team, Santos’ first since 1963. He received the Bronze Ball in the 2011 FIFA Club World Cup, with Santos making it to the final, where they were defeated 4-0 by Barcelona.

1. Neymar’s nationally is….
Answer: Brazil.

2. Neymar Joined Santos in the age of …. years old.
Answer: 11 years old.

3. Neymar has won South American Footballer of The Years at the age …. years old.
Answer: 19 years old.

4. Neymar’s skills are….
Answer: His acceleration, speed, dribbling, finishing, and ability with both feet.

5. Neymar scored …. goals during his time at 2010.
Answer: 42 goals.

The following text is for number 6-10

Dewi Sartika was born on December 4th, 1884 in Cicalengka, Bandung. Her father named RadenSomanagara was a freedom fighter at that time. While her mother Nyi Raden Rajapermas.
Her parents were fighting hard to send him to the school of the Netherlands. Although it is so contrary to traditional culture prevailing at the time.
For opposing the Government of the Netherlands East Indies, her mother was exiled to Ternate, while her father died. So, Dewi Sartika brought up by her maternal uncle, a brother of her mom, who called Arya. At that time, Arya was a governor in Cicalengka.
Dewi Sartika gained the knowledge about the Sundanese culture of her uncle. She was also knowledgeable of Western culture that she got from a lady of Dutch Resident Assistant.

6. The date of Dewi Sartika’s birth is….
Answer: December 4th, 1884.

7. The father of Dewi Sartika is a….
Answer: Freedom fighter.

8. Dewi Sartika had a knownledge of Sunda from her….
Answer: Uncle.

9. Dewi Sartika had a western knowledge from….
Answer: Lady of Dutch Resident Assistant.

10. Dewi Sartika’s mother was exiled to….
Answer: Ternate.

C. Read the following text and then answer the questions!


Soekarno

Soekarno was born in Surabaya, on June 6, 1901, and named as Koesno Sosrodihardjo, however he was often sick so that his parents changed his name into Soekarno. Many people adored him because he had many special characteristics. He was charismatic and he made many people grace him. His parents were teachers who had huge influence. They were Raden Soekimi Sosrodiharjon and Ida Ayu Nyoman Rai. Soekarno had many wives. They are Oetari, Inggit Ganarsih, Fatmawati Hartini, Kartini Manopo, Ratna Sari Dewi, Haryati, Yurike Sanger, and Heldy Djafar. Fatmawati gave him five children. They are Megawati Soekarno Putri, Sukmawati Soekarno Putri, Rachmawati Soekarno Putri, Guntur Soekarno Putra, and Guruh Soekarno Putra.
Soekarno went to primary school in Mojokerto and after that he continued to high school in Surabaya. There were many advantages by having education in Surabaya. One of those was he knew many figures who had reformist soul and they were willing to struggle for Indonesia’s independence’s. After he graduated from high school, he continued his study in Bandung. At that era, he chose Netherland engineering school or now it is well-known as ITB (Bandung Institute of Technology).
After he finished his study, Soekarno realized and became more concerned in the struggle to reach the independence of Indonesia. The history noted that his effort was hard and he often dealt with law. Soekarno also establish a party named Indonesian National Party on July 4, 1927. The purpose of this party was to free Indonesia from Netherlands colonial government. Due to his bravery, the colonial government arrested him and he was jailed in Suka Miskin, on December 1929. He was free from the jail in 1931.
Nevertheless, his struggle came true than on August 17, 1945, Soekarno and Moh. Hatta declared the independence and freedom of Indonesia. This declaration of independence brought them together to be the first president and vice president of Indonesia. During his presidency, Soekarno faced many problems. He focused in building the image of Indonesia to eyes of the world. Soekarno also got many awards. One of them was a doctor title from 26 Universities in Indonesia and the other countries, such as Gajah Mada University, Indonesia University, Bandung Institue of Technology, Padjadjaran University, Hasanudin University, Institute Agama Islam Negeri Jakarta, Columbia University (Amerika Serikat), Berlin University (Jerman), Lomonosov University (Rusia) and Al-Azhar Univesity (Mesir). President Soekarno also gave many ideas to the international word. He felt empathically to help the countries in Africa which had not got their independence yet, therefore he initiated to hold a conference of Asia-Africa in Bandung in 1955.
Soekarno had to step back in 1967. After his presidency period, he spent his time Bogor Palace. Day by day, his health became worsen so that he had to get care from president’s doctor team. He passed away on June 20, 1970, In Jakarta. Soekarno is well known as the founding Father of Indonesia. He was given a title as proclamation here. The story of Soekarno was filmed by Hanung Bramantyo with title “Soekarno : Indonesia Merdeka.”

1. Where was Soekarno born?
Answer: Surabaya.

2. When did Soekarno establish Indonesian Party?
Answer: July 4, 1927.

3. What is the purpose of Indonesian party?
Answer: To free Indonesia from Netherlands colonial government.

4. Where did Soekarno live after his presidential time?
Answer: In Bogor.

5. Who filmed Soekarno’s life?
Answer: Hanung Bramantyo

Lanjut ke soal berikutnya => 100+ Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas X Semester Genap K13 Beserta Jawaban Part-3