-->

Senin, 25 Januari 2021

100+ Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas X Semester Genap K13 Beserta Jawaban

100+ Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas X Semester Genap K13 Beserta Jawaban - Postingan soal-soal penilaian akhir tahun/ujian kenaikan kelas (UKK) B. Inggris SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat kelas 10 berisikan materi soal tentang Recount text deals with experience, Recount text deals with the historical figures, narrative text, direct speech and reported speech, sampai Present Perfect tense.

Note: Semua soal yang ada di tulisan ini menggunakan kurikulum 2013 edisi revisi, jadi bagia anda yang saat ini masih menggunakan KTSP, silahkan baca tulisan admin sebelumnya: 200+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 Beserta Jawaban. Catatan admin (ada beberapa persamaan soal b. Inggris antara K13 dan KTSP).

Baca juga: Contoh Soal Bahasa Inggris kelas x semester 1 kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Pilihan Ganda

Untuk bagian awal ini..akan membahas soal bahasa Inggris tentang Recount TExt Deals With Experience dan Recount Text Deals with the Historical Figures..

Berikut Soal UAS/PAT bahasa Inggris kelas x semester genap K13 dilengkapi kunci jawaban dimulai dari pertanyaan pertama.

A. Choose the correct answer by crossing a, b, c, d, or e!

The following text is for number 1-5.

Marion Barber
Marion Barber was born on June 9, 1983, and growing up in Minnesota. He attended Wayzata High School in Minnesota, and excelled in football, baseball and track. Then, he attended the University of Minnesota, where he majored in Business Marketing. In his college football career, Marion Barber would earn myriad honors and broke numerous records to boot. Marion Baber’s 3.276 yards and 14.100-yard rushing games ranked third in Minnesota Golden Gophers history.
Marion Barber hit the big time when the Dallas Cowboys selected him as the fourth round of the 2005 NFL Draft. Fans with Dallas Cowboys ticket watched Marion Barber emerge as a starter, rushing for 95 yards against the Seattle Seahawks and 127 yards against the Arizona Cardinals, which was the first 100-yards rushing game of the season for the Dallas Cowboys.
He and the Dallas Cowboys agreed to a six-year contract extension worth $45 million. His stats will continue to improve and impress his teammates, coaches, and fans with Dallas Cowboys tickets.

1. What kind of sport done by Barber?
a. Hockey
b. American Football
c. Handball
d. Rounders
e. Softball
Answer: a

2. What kind of program majored by Barber during in Minnesota?
a. Literature
b. Business Marketing
c. Neurology
d. Medic
e. Accountancy
Answer: b

3. Marion Barber has received extra…. years of contract.
a. 5
b. 6
c. 7
d. 8
e. 9
Answer: b

4. Marion Barber hit the big time when the Dallas Cowboys selected him.
The synonym of the underlined words above is….
a. famous
b. pity
c. rich
d. poor
e. happy
Answer: a

5. The tense mostly used in the text above is….
a. simple past tense
b. simple present tense
c. future tense
d. past future tense
e. past perfect tense
Answer: a

The following text is for number 6-10.

Spending Holiday in Ibiza
I went to Ibiza three years ago in the summer. I got there by plane from Valencia. The flight was short, only 30 minutes. I have never flown with a plane. It was great.
I got to the Ibiza Airport and took a taxi that carried me to the hotel. The hotel was in Santa Eulalia del Rio, 20 km from Ibiza town. It is a small and tourist town. The hotel was big. There were many rooms. It had a great swimming pool and several restaurants. I had breakfast and dinner in the hotel.
I went to the beach near hotel in the afternoon, I was too tired and relaxed on the beach. I saw beautiful beach with clear waters and white sand. It was wonderful landscapes, lovely coastal villages, it was fantastic.
One day I took a ship to Formentera. Sailing by ship was great. When I got to Formentera, I rented a motorbike to visit the island. Formentera is a small lovely island. I could see wonderful beach, sand dunes, and great landscapes. It was summer and there were many people there.
I didn’t go out at the night except the last day. I went to a disco in Ibiza near Ambosa Beach. It was a big disco but expensive. I spent much money there but I had a good time. I was too tired. I went to the bed latetly.
Spending holiday in Ibiza was wonderful. I think I will go back to Ibiza again, I really liked that place.

6. How did the writer go to Ibiza?
a. By plane
b. By bus
c. By motorcycle
d. By car
e. By ship
Answer: a

7. Where did the writer eat a breakfast?
a. In a hotel
b. In a museum
c. In a plane
d. In his office
e. In the beach
Answer: a

8. How did the writer explore Formen-tera?
a. By plane
b. By bus
c. By motorcycle
d. By car
e. By ship
Answer: c

9. What kind of text is it?
a. Recount
b. Descriptive
c. Analytical exposition
d. Hortatory exposition
e. Review
Answer: a

10. I could see wonderful beach, sand dunes.
The Indonesian translation of the under-lined word above is….
a. gundukan
b. cekungan
c. hamparan
d. samudra
e. daratan
Answer: a

The following text is for number 11-15.

Picasso was one of the most outstanding and important artist of the 1900’s. He is best known for his paintings. Almost every style in modern art is represented in Picasso’s works.
Picasso was born in 1881 in Malaga, Spain as the son of an art teacher. He studied painting from his father and his college level course of study at the academy of arts in Madrid.
From about 1895 to 1901, he painted realistic works in traditional style. He then entered what was called the Blue Period. During this time, he only used shades of blue in his paintings to show the poverty he saw Barcelona.
After 1908, he entered into style of cubism. Among his ell-known cubist paintings are “Three Musicians” and “Man with a Guitar”.
Picasso died in Moughins, France in 1973. He was really great artist.

11. Why did Picasso become so popular? Because….
a. he was the most outstanding artist of the 1990’s.
b. he was known for his great paintings.
c. he painted in traditional style.
d. he was son of an art teacher.
e. he studied in art school.
Answer: b

12. According to text, Picasso….
a. died in Spain 1973.
b. was born in Malaga, Italy.
c. was famous for his painting style.
d. had a father who worked as an art teacher.
e. finished his study at the Academy of Arts in Madrid.
Answer: e

13. What can be inferred from the text?
a. Picasso’s father was not good at art.
b. Picasso passed away at the age of 92.
c. Picasso was unpopular artist of 1990’s.
d. Blue Period shows the prosperity in Barcelona.
e. For 8 years, Picasso painted realistic works in a traditional style.
Answer: c

14. What is Picasso’s occupation?
a. Painter
b. Musician
c. Actor
d. Singer
e. Dancer
Answer: a

15. How long has Picasso painted the modern art with traditional Style?
a. 5 years
b. 6 years
c. 7 years
d. 8 years
e. 9 years
Answer: b

The following text is for number 16-17

Victoria C. Beckham
Victoria Caroline Beckham is an English singer-songwriter, dancer, model, actress, fashion designer and business woman. She was born on April 17, 1974, in Essex, England. She became famous in the 1990’s with the pop group “The Spice Girl” and was known as Posh Spice. In 1999, she married the Manchester United and England footballer, David Beckham. They have four children, three sons and a daughter.
After The Spice Girl split up, she pursued a solo singer career, but also started her own fashion range called dVd Style. Since this initial foray into fashion Victoria Beckham has brought out her own range of sunglasses and fragrance, entitled “Intimately Beckham” and a range of handbags and jewelry.
In addition she had written two best-selling books: one her autobiography and the other, a fashion guide.

16. We found in the text that….
a. Victoria named her fragrance by dVd style
b. Beckham is Victoria’s autobiography
c. Beckham is Victoria’s brand for her fragrance
d. Posh Spice is the title of her new album
e. Spice Girls is Victoria’s label for her wardrobe
Answer: b

17. Based on the text, what do we know about Victoria?
a. She is an ordinary woman
b. She is a multi-talented woman
c. She designed The Spice Girls
d. She married to an ordinary person
e. She arranged many songs for The Spice Girls
Answer: b

The following text is for number 18-20

Chairil Anwar
Chairil Anwar (26 July 1922-28 April1949) was an Indonesia poet and member of the “1945 generation” of writers. He estimated to have written 96 works. including 70 individual poems.
Anwar was born and raised in Medan, North Sumatra, before moving to Batavia with his mother in 1940, where he began to enter the local literary circles. After publishing his first poem in 1942, Anwar continued to write. However, his poems were at times censored by the Japanese, the occupying Indonesia. Living rebelliously, Anwar wrote extensively, often about death. He died in Jakarta because of an unknown Illness.
His work dealt with various themes, including death, individualism, and existentialism, and where often multi-interpretable. Drawing influence from foreign poets, Anwar used everyday language and new syntax to write his poetry, which has been noted as aiding the development of the Indonesian language. His poems were often constructed irregularly, but with individual patterns.

18. How old is Chairil Anwar when he died?
a. 25 years old
b. 26 years old
c. 27 years old
d. 28 years old
e. 29 years old
Answer: c

19. When did Anwar published his first poem?
a. In 1941
b. In 1942
c. In 1943
d. In 1944
e. In 1945
Answer: b

20. Where did Chairil Anwar die?
a. Jakarta
b. Surabaya
c. Malang
d. Surakarta
e. Semarang
Answer: a

Lanjut ke soal berikutnya => 100+ Soal UAS/PAT Bahasa Inggris Kelas X Semester Genap K13 Beserta Jawaban Part-2