-->

Rabu, 20 Januari 2021

35 Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban

35 Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban postingan kali ini, berisikan materi Bab 1, yaitu soal tentang lnformal letter serta expression related to the informal letter sampai dengan Bab 2, soal b. Inggris tentang Cause and Effect, Coordinative Conjuction dilengkapi kunci jawaban. Ada sekitar 35 soal (20 PG+15 Essay) ulangan tengah semester genap yang bisa siswa SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat jadikan referensi sebelum menghadapi ujian yang sebenarnya.

Berikut dibawah ini, soal UTS/PTS b. Inggris kelas XI semester genap kurikulum 2013 edisi revisi lengkap dengan kunci jawaban.

A. Answer the questions by crossing (X) a, b, c, d, or e in front of the right answer!

The following letter is for number 1-5!

Dear Johnson
Hello, Johnson. How’s life treating you? Do hope everything is okay. I tell you what I’m writing this letter is to confirm about your invitation. You said that I can visit you whenever I want to go to your City, Texas. I happily accept your invitation.
Well, will it be OK if I come to your house this weekend? I plan to spend my school holiday in Texas. It must be exciting to be in Texas again. Besides, I want to meet Eva, Helen, your father and mother. I just need to confirm if this coming weekend is OK. However, if you have something to do, I really understand. Send my best regards to all of your family that I miss so much. Hope to know your reply soon.

Yours,
Nowo

1. What is Texas like according to Nowo?
a. Boring
b. Exciting
c. Confusing
d. Frightening
e. Tiring
Answer: b

2. From the passage we know that Johnson….
a. has two sisters
b. accepts Nowo’s invitation
c. never visited Nowo
d. ever visited Nowo
e. hates Nowo
Answer: a

3. “If you have something to do,….”
(Paragraph 2). What does the word “you” in the sentence refer to?
a. Eva
b. Helen
c. Johnson
d. Johnson father
e. Johnson mother
Answer:c

4. “I just need to confirm at this coming….”
(paragraph 2). What does the underlined word mean?
a. To make sure.
b. To show uncertainly.
c. To get information
d. To deliver the news.
e. Invite
Answer: a

5. The text above tell us about, ….
a. Introduction
b. Invitation
c. Say goodbye
d. Complaint
e. Compliment
Answer: b

The following letter is for number 6-10!

November 15th, 2016

Dear Michaella,
With great honor, we would like to request for your presence on this coming Saturday, November 19th, 2016 at 3:00 P.M. for the 17th birthday of Jessica.
The venue for the event will be at the Horison’s garden restaurant and dress code will be casual attire.
We wish that you will find time for you to be with us on the party. Please let us know whether you can or cannot join us for whatever reason. Contact me at my phone number as soon as possible.
Hoping to meet you in the venue.

Best Regards,
Alfonso Cruz

6. What is the content of the letter above?
a. Invitation
b. Complaint
c. Compliment
d. Congratulation
e. Introduction
Answer: a

7. What kind of clothes must be worn by attendants?
a. Casual
b. Business
c. Gown
d. Tie and Suit
e. Garden party type attires
Answer: a

8. What occasion held based on the text above?
a. Birthday party
b. Graduation party
c. Farewell party
d. Homecoming party
e. Funeral
Answer: a

9. When will the party be held?
a. November 15th
b. November 16th
c. November 17th
d. November 18th
e. November 19th
Answer: e

10. “Please let us know whether you can or cannot join us for whatever reason.”
The underlined word above has the same meaning with….
a. attend
b. go out
c. insert
d. enter
e. type
Answer: a

The following letter is for number 11-15!

May 8th, 2016

Dear Grandpa,
How are you grandpa? I was really happy to see you and Grandma at my graduation ceremony, and I hope you’re recovering from your high blood pressure soon.
Do you mind if I visit you on Saturday? I’d really like to show my new cat. I think you’ll adore her. Her name is Susan, and I got her last week. For your information, she’s your favorite breed: an angora cat, just like Soho! I’m excited to come and see you soon. Let me know if Saturday will be ok for my coming.

Love,
Onavia

11. When did Onavia see her Grandpa?
a. At the graduation party
b. At her grandpa’s birthday
c. At Onavia’s birthday
d. At the street
e. At her grandpa’s house
Answer: a

12. When will Onavia visit her grandpa?
a. Friday
b. Saturday
c. Sunday
d. Monday
e. Tuesday
Answer: b

13. What will be shown to her grandpa by Susan?
a. Her new cat
b. Her new school
c. Her graduation hat
d. Her score
e. Her gift
Answer: a

14. What kind of animal is Soho?
a. A cat
b. A dog
c. A snake
d. A lizard
e. An eagle
Answer: a

15. “I’m excited to come and see you soon.”
The underlined word above has the same meaning with….
a. happy
b. sad
c. afraid
d. dejected
e. sad
Answer: a

16. …. my mother was sleeping, I prepared tea on my own.
a. As
b. Unless
c. Besides
d. Despite
e. Eventhought
Answer: a

17. He apologized …. his bad behavior.
a. for
b. because
c. since
d. as
e. has
Answer: a

18. He was satisfied …. not overjoyed.
a. yet
b. but
c. as
d. still
e. stillness
Answer: b

19. …. his sister, he is very naughty.
a. Likely
b. Similar
c. Unlike
d. Differently
e. Same
Answer: c

20. After months of studying hard, Meeta…. cleared IAS examination.
a. initialy
b. therefore
c. consequently
d. finally
e. final
Answer: d

Lanjut ke soal essay penilaian tengah semeter genap => 35 Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban Part-2