-->

Minggu, 14 Maret 2021

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Essay (Part-2)

Melanjutkan tulisan Contoh Soal Esay Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya bagian pertama (soal nomor 1-15). Bagian kedua berisikan soal nomor soal 16 sampai dengan 35.

Complete the text with the words or phrases provided!




.....Sukuh (16)

Candi Sukuh is a ..... (17) and mysterious template since it has the differences in mood and .... (18) compare with the templates elsewhere in Java. It .... (19) from the 15th or 16th century and has a .... (20) Inca look. Built on the .... (21) of Mount Lawu about 910 metres above the sea level.
To get there, take public transporation ....(22) Surakarta (36 kms away) or Karanganyar for Tawangmangu and ..... (23) at Karangpandan.  From Karangpandan, catch a minibus to Candi Sukuh.
On market days, the minibus stops right beside the temple but on the other days, it needs a little walk to the .... (24). Going up further from the Candi Sukuh sites about 1.500 metress above sea level, you can also visit Candi Cetho (built in 15th century). ...... (25), it is similiar with the Candi Sukuh

Source: Adapted from “Guide to central Java p. 26 Central Java board of tourism”

slope        leaving        stop over    site        architecturally
candi        primitive    archicture    dates        strange

Jawaban:
16. Candi
17. Primitive
18. Architecture
19. Dates
20. Strange
21. Slope
22. Leaving
23. Stopover
24. Site
25. Architecturally

Read the text below, then answer the questions!

Sydney is probably the most easily recognize  city in Australia. With iconic features, such as the Opera House and the famous Sydney Harbour Bridge, sometimes it is called the “coathanger”. Sydney is the larges city in Australia.
It has approximately five million inhabitans. The suburbs of Sydney can be found on both sides of the magnificent harbour. Fantastic ocean beaches, such as Bondi and Manly are close to the city center.
Other highlight is the Taronga Zoo which is one of the world’s truly great zoos. Taronga Zoo was officially opened on 7 October 1916 and is located on the shores of Sydney Harbour. It is a great favorite of Aussie famillies and tourists. The Olympic Games were held in 2000, 44 years after they were held in Melbourne. Sydney is the headquarters of the Australian Rugby League.

Questions:
26. Mention two icons that are identical with Sydney!
Jawaban:  Opera House and Sydney Harbour Bridge

27. How many citizens are there in Sydney?
Jawaban: 5 Million

28. What is the largest city in Australia?
Jawaban:  Sydney

29. When was Taronga Zoo was officilay opened?
Jawaban:  7 October 1916

30. Where is the location of the zoo?
Jawaban: On the shores of Sydnes Harbour

31. Has Olympic Games ever held in Sydney?
Jawaban: Yes, it has

32. When was the Olympic Games held?
Jawaban: In 2000

33. What are the names of the beaches which are close to Sydney?
Jawaban: Bondi and Manly Beach

34. Where can we find the suburbs of Sydney?
Jawaban: On both sides of the magnificent harbor

35. What can you tell about Sydney?
Jawaban: Sydney is the larges city in Australia.
It has approximately five million inhabitans. The suburbs of Sydney can be found on both sides of the magnificent harbour. Fantastic ocean beaches, such as Bondi and Manly are close to the city center.
Other highlight is the Taronga Zoo which is one of the world’s truly great zoos.

Lanjut ke soal penilaian tengah semester satu => Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 K13 Beserta Jawaban