-->

Selasa, 09 Maret 2021

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas XII Semester 2 Beserta JawabanPart-5

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas XII Semester 2 Beserta Jawaban Part-5 merupakan bagian terakhir dari materi soal b. Inggris kelas 12 semester genap tentang "Kinds of Expression, Narrative Text dan Grammar Focus". Bagi anda yang belum membaca bagian sebelumnya, bisa membacanya mulai dari bagian pertama sampai soal bagian ke-4 yang berisikan soal dari nomor 1 sampai dengan 50, sedangkan untuk bagian kelima dimulai dari soal nomor 51 seperti berikut di bawah ini:

51. Some pollutant are always …. and they are dangerous.
a. unavailable
b. undesirable
c. unchangeable
d. unsuitable
e. unavoidable
Jawaban: e
Pembahasan: Unavoidable artinya tidak dapat dihindarkan.

52. New research suggest that men and women should consider…. cigarettes with carrots, which are rich in beta-carotene.
a. finding
b. knowing
c. searching
d. recognizing
e. replacing
Jawaban: e
Pembahasan: Replacing artinya mengganti.

53. To accelerate the economic growth, social progress and cultural development is one purpose of ASEAN.
”To accelerate” means….
a. hold up
b. keep back
c. speed up
d. turn on
e. slowdown
Jawaban: c

54. The government has taken steps forward banning certain jobs for children in order to protect them.
The italicized word means….
a. warning
b. crossing
c. preventing
d. forbidding
e. eliminating
Jawaban: d

55. Jack was promoted area manager at Balikpapan but he objected.
The italicized word means….
a. disapproved
b. criticized
c. delighted
d. defended
e. delayed
Jawaban: a

56. The company’s finance should be strong enough to develop productively.
The italicized word means….
a. fund
b. loan
c. grant
d. credit
e. investment
Jawaban: a

57. Mother Theresa was awarded the Nobel peace prize in 1979 for her work among the homeless.
The italicized word means….
a. celebrated
b. dedicated
c. granted
d. proved
e. attacked
Jawaban: c

58. The man in the picture is….


a. an astronaut
b. a steward
c. a policeman
d. a bus driver
e. a manager
Jawaban: a
Pembahasan: Gambar tersebut menunjukan seorang astronot.

59. What are the people doing?


a. They are having meals at a restaurant.
b. They are talking in a classroom.
c. They man is singing a song for his friend.
d. They are sitting in a park.
e. They are sitting next to each other.
Jawaban: a


60. What is he doing?











a. He is singing.
b. He is playing the piano.
c. He is typing.
d. He is washing.
e. He is crying.
Jawaban: c
Pembahasan: Gambar tersebut menunjukan seorang pria sedang mengetik.

Lanjut ke soal nomor 61-72 => Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas XII Semester 2 Beserta Jawaban Part-6