Jumat, 15 Oktober 2021

Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta JawabanPart-2

Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban Part-2 merupakan lanjutan soal pilihan ganda b. Inggris kelas 11 semester 1 bagian ke-1 (soal nomor 1-10), jadi sebelum anda membaca tulisan yang kedua ini, silahkan cek dulu bagian pertamanya, karena untuk pertanyaan nomor 11 berkaitan dengan dialog yang ada sebelumnya.

( Baca juga materi yang sama dalam bentuk essay: Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban )

Berikut, soal bahasa Inggris dengan kunci jawaban dimulai dari soal nomor 11.

11. Has Ali got a headache?
a. Yes, he has.
b. Yes, it is.
c. No, he has not.
d. No, it is not.
e. Yes, he does.
Jawaban: a

12. Bela: “Steve, what seems to be the problem?”
James: “Well, I have a bad cold and the doctor gave me some medicine.”
Bela: “Listen! Forget about the medicines. Try this herbal one.”
James: “Oh, no, thanks.”
What does Bela offer?
a. Herbal medicine.
b. Some medicine.
c. Fresh herbal.
d. Cool drink.
e. The doctor.
Jawaban: a

13. Cinta: “Why don’t you take the bus to work? The driving is rushing out and the traffic is terrible.”
Johan: “I would, but I’m afraid that there won’t be any seats left for the time the bus comes to my stop.”
Why does Johan not want to go by bus?
a. Johan takes the bus to work.
b. Johan wants Cinta to go with him.
c. Cinta prefers driving in the rush hour.
d. Cinta wants to ride to work with Johan.
e. Johan has to stand on the bus if he takes it to work.
Jawaban: e

14. Teacher: “What’s the matter with you?”
Student: “I am sorry, ma’am, I didn’t
Know.”
Teacher: “I’m sure you didn’t study last night. What did you do?”
Student: “….”
How might the student respond to the teacher’s question?
a. The movie was interesting.
b. I wasn’t busy last night.
c. I studied too late last night.
d. I watched an interesting movie until late last night.
e. The movie was easy to understand.
Jawaban: d

15. Andi: “We went to Bandung yesterday. We spent our time shopping.”
Cika: “So, what do you think about Bandung?”
Andi: “….”
What is Andi’s best responses?
a. I think it is beautiful.
b. I think Bandung Is a beautiful capital.
c. I think it is beautiful view.
d. I think it is not interesting.
e. I think it is not bad.
Jawaban: b

The following text is for number 16 to 20.

Why Should Wearing a Helmet when Motorcycling?

We often hear lots of stories from road regarding people taking spill on motorcycle when they are riding without using helmet. Mostly the riders badly end up in mess. Wearing a fitted protective helmet offers many benefits which reduces the negative aspect of ridding. First and the most important is that wearing the correct helmet can save a rider’s life, physical ability, family pain, and money. The recommended designs of motorcycle helmets can provide total protection. They not only protect riders from getting a worse road injured accident but also from flying bugs, such as rain, sleet, mud and other potential projectiles.
Second, wearing a helmet can gives the riders a matter of style. Helmet can give the opportunity for rider to express the image they may want to project when riding on they way. This benefit may not be important to some people, but others, it means a lot and important. By choosing the most appropriate helmet from all of the various styles, such as beanie, shorty, German, and many others, wearing a helmet which can projecting an image is an inherent crucial part of motorcycling and help riders feel more confident when riding on the road.
However, what most important is wearing helmet when riding is a matter of using it properly. Bikers should use the helmets on which are fixed to their head. It is really not good if they places simply the helmets on the head without settling them properly. The bikers should fasten the helmet correctly to their head in order to get safe and comfort.

16. What is the main function of helmet?
a. Protection.
b. Support system.
c. Stylistic aspect.
d. Efficiency.
e. Effective.
Jawaban: a

17. Below is not the risk of motorcycle rider besides road accident ….
a. flying bugs
b. rain
c. sleet
d. mud
e. sleepy truck driver
Jawaban: e

18. “Helmets give the opportunity for rider to express the image they may want to project when riding on they way”
The aspect which can be the helmet’s function is …. Aspect
a. Protection
b. Support system
c. Stylistic aspect
d. efficiency
e. effective
Jawaban: c

19. “By choosing the most appropriate helmet from all of the various styles, such as beanie, shorty, German, and many others.”
The antonym of the underline word above is….
a. single
 b. several
c. multi
d. serve
e. a lot of
Jawaban: a

20. The next above shows the expression of….
a. giving a suggestion
b. giving an offer
c. giving the invitation
d. giving the letter
e. surprise expression
Jawaban: a