-->

Senin, 01 Maret 2021

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 Beserta Jawabannya Essay (Part-2)

Berisikan materi yang sama dengan soal PG Bahasa Inggris kelas 11 semester ganjil bagian kedua, bagian essay kedua, merupakan lanjutan dari Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 Beserta Jawabannya Essay bagian pertama (soal nomor 1-15).

Berikut, contoh soal essay b. Inggris kelas 11 semester 1 dan kunci jawabannya, dimulai dari soal nomor 16 sampai dengan 30.

arrange the jumbled words below into a good sentence!

16. Should – bring – uniform – school – i – tomorrow - ? – my
Jawaban: should I bring my school uniform tomorrow?

17. The – man – old – a wheelchair – should – use – reach – the room – to
Jawaban:  the old man should use a wheel chair to reach the room.

18. feel – happy – so – they – completed – have – the test
Jawaban: They have completed the test so they feel happy

19. teacher – My – me – to – home – go – earlier – allows
Jawaban:  My teacher allows me to go home earlier

20. can – get – You – your – time – lunch – you – if – completed – have – the assignment
Jawaban: you can get your lunch time if you have completed the assignment

21. have – study – to – harder – I – you – think – subjects – for – those
Jawaban:  I think you have to study harder for those subjects

22. Should – do – I – what – again - ?
Jawaban: What should I do again?

23. relief – a – That’s
Jawaban: That’s a relief

24. a – day – actually – bad – have – I
Jawaban: I have a bad day actually

25. bottom – the – in – row – Your – name – is
Jawaban: Your name is in the bottom row

Answer the questions briefly!

26. What are the structures in a report text?
Jawaban: Title, general statement, series of description

27. What is mean by General statement?
Jawaban: general statement is a structure of a report text which introduces a topic

28. In the description of a report text, what kind of information can you include in it?
Jawaban: species, appearances, behaviour, feeding, breeding

29. In what tense is a report text written?
Jawaban: present tense

30. Write 2 sentences of:
a. giving advice
b. asking advice
c. showing relief of feeling
d. giving request
Jawaban:
a. giving advice
- You should see Mr. Trian and ask if you have any second chance for it
- You should be honest to him. Why don’t you tell him the truth?

b. asking advice
- Do you have any suggestion?
- What should I do when I see him? Do you have any suggestion?

c. showing relief of feeling
- I Feel relax as I have completed the assignment
- Huh, that was the last project, thanks god I have done it.
- I feel so relief. There’s no more test.

d. giving request
- yes you may live here
- certainly, Sir! I will bring your luggage into your room
- Of course madam, I call you a taxi
- No, not at all! I will lend you another money

Lanjut ke soal nomor 31-45 => Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 Beserta Jawabannya Essay (Part-3)