-->

Sabtu, 23 Januari 2021

100+ Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 K13 Beserta JawabanPart-11

100+ Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 K13 Beserta Jawaban Part-11 - Berbeda dengan postingan soal latihan b. Inggris kelas 10 semester genap kurikulum 2013 bagian ke-1 sampai dengan bagian ke-10 SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat yang berisikan materi soal tentang "recount text deals with experience dan recount text deals with the historical figures". Bagian ke-11 yang sedang anda baca ini, berisikan materi soal b. Inggirs Narrative Text dan Direct Speech and Reported Speech.

Baca juga: Contoh Soal Bahasa Inggris kelas x semester 1 kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Pilihan Ganda

Oke, berikut dibawah ini..soal latihan bahasa Inggris kelas x semester genap kurtilas edisi revisi dilengkapi kunci jawabannya...

A. Berilah tanda silang (x) pada huruf a, b, c, d, atau e di depan jawaban yang paling tepat!


The Farmer and the Beet Story

Once upon a time, a farmer planted a beet. The beet grew and grew.
One day the farmer pulled on the beet, but the beet did not come up. “Horse, please help me pull up this beet. I want to eat for dinner,” said the farmer. “Sure, I’ll help you,” said the horse. But the beet did not come up.
Next the farmer went to the cat. “Oh my dear cat, please help me pull this beet. I want to eat it for dinner,” said the farmer. “Sure, I’ll help.” said the cat. But again the beet not come up. So the farmer went to the mouse. “Lovely mouse, please help me pull up this beet. I want to eat it for dinner.” said the farmer. “Sure, I’ll help.” said the mouse.
So the mouse pulled on the cat. The cat pulled on goat, and the goat pulled on the cow. The cow pulled on the horse, the horse pulled on the farmer, and the farmer pulled on the beet. And the beet came up! “Thank you, horse. Thank you, cow. Thank you, goat. Thank you, cat. And thank you mouse!” said the farmer. “Now we can all eat dinner,” And they did.

1. Who has asked to pull the beet and success?
a. lion
b. Liama
c. horse
d. deer
e. tiger
Answer: c

2. What is the moral story of the text above?
a. teamwork makes perfect
b. we must be egoist
c. we must not underestimate the power of individual
d. Being farmer is a hard thing to do
e. Being farmer easy
Answer: a

3. What is the purpose of the text above?
a. to amuse the reader
b. to retell the writer’s experience as a farmer
c. to make sure that the writer’s audience become a farmer
d. to realize that being a farmer is a hard thing to do
e. to persuade people to become a farmer
Answer: a

4. What is the farmer’s characteristic?
a. generous
b. stingy
c. confused
d. coward
e. brave
Answer: a

5. What kind of tense employed in the text above?
a. simple present tense
b. simple past tense
c. present perfect tense
d. future past tense
e. past perfect tense
Answer: b

B. Read the following text and then answer the questions!


The legend of Nyi Roro Kidul

Purportedly, Nyi Roro Kidul is a beautiful queen like nymphs. Her beauty never faded in all days. At the base south of the sea, the ocean which first called the Indian Ocean, South of Java Island, she governed a royal delicate creature kingdom that is very large and beautiful.

According to the story, long time ago, there is a beautiful woman, named Kadita. For her beauty, she was often called Dewi Srengenge, which means the fairest Sun. Kadita is a daughter of King Munding Wangi. Although, Kadita has very beautiful face, the king was still upset because he did not have a son who can be prepared for being the next king. After the king got married with Dewi Mutiara, there was born a baby boy. However, after getting much attention, Dewi Mutiara started asking many demands, such as making sure their children will be the man  who will replace the king and the Dewi Kadita must be expelled from the palace. The first request was fulfilled, but the King was not willing to expel Dewi Kadita.
“I can’t accept it!”, Dewi Mutiara said.
“I can’t fulfill your evil request.” The king said.

Knowing the answer of the king, Dewi Mutiara smiled sweetly, so that the king’s anger is slowly disappeared. But, she had a revenge in her heart.

The next morning, Dewi Mutiara asked her babysitter to call a witch. His name was Jahil. She commanded him to send witchcraft to Dewi Kadita. Jahil accepted he command. When Dewi Kadita was sleeping tightly, wind entered her room. The wind smelt bad, like carcase. When Kadita woke up, she was shocked that her body was full of scab and it smelt bad.

The King Munding Wangi heard that news. He was really sad. He knew that what Kadita suffered was not a common disease but that was witchcraft. He assumed that Dewi Mutiara who planned it. However, it was difficult to prove. He had to decide in the dizzy conditions. He was confused what to do with Kadita. Due to the insistence of his advisor, her daughter had to be banished in order not to be a disgrace.

Then, Kadita went alone like a beggar who was shoed from rich people’s house. Her heart was broken. She cried. But, she still believed that God would not let her be abused by the others. God’s help would come soon and she was not allowed to hate and have revenge in her heart as her grandmother aver told her.

Night and day, she walked and it was already the seventh night that she went through until she arrived at South Sea Beach. She stood up and saw the breadth of the sea and she was like hearing a voice who asked her to go into the sea. When she followed that voice and her body touched the water, her body was recovered. She became a beautiful woman like before. Not only that, she would govern the sea and establish a great and beautiful kingdom. Now, she is called as Ratu Laut Selatan (Queen of South Sea).

Allegedly, Nyi Roro Kidul is a troll who had great power. Until now, there are still people who want to be rich by a shortcut that is doing worship to Nyi Roro Kidul. They got a lot of money but they had to sacrifice their family to be a slave in South Sea Kingdom.

Questions:
1. Why did the king feel upset?
Answer: Because he had no son.

2. What are characteristic of Kadita?
Answer: Beautiful.

Baca juga:
35 Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap
Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban


3. What was Kadita’s curse?
Answer: Her skin was full of scab and smelt bad.

4. What did Kadita do when she arrived at South Sea?
Answer: She walked into the sea.

5. Who in Nyi Roro Kidul?
Answer: Troll who had a great power in Suthsea.

Baca juga: 90+ Soal PTS Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 K13 Persiapan Belajar MID